Супа с пилешки гърди, царевица и зеленчуци
Нискокалорична пилешка супа без застройка с масло, чушки и тиквички.
Необходими продукти:
- 1,2 литра вода
- 400 г пилешко филе (пилешки гърди)
- 200 г замразена царевица
- 1 тиквичка
- 1 червена сладка чушка
- 50 г масло
- магданоз
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измийте месото и го нарежете на малки хапчици.
2. Залейте с водата и оставете да кипне. Отпенете няколко пъти, след това посолете и оставете да ври на умерена температура.
3. Тиквичката и чушката измийте и нарежете на малки кубчета.
4. Щом месото е почти готово добавете царевицата без да я размразявате. След нея изсипете и наситнената чушка. Гответе още 10 минути.
5. Добавете тиквичката и маслото и гответе още 15 минути. Ако има нужда, долейте още вода.
6. Опитайте на соленост и ако е необходимо, добавете още сол. Любителите на пикантната храна може да си пуснат в супата щипка лют пипер или наситнено люто чушле.
7. Поднесете с наситнен пресен магданоз и лъжичка заквасена сметана по желание. Хапвайте докато е топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ