Супа с печени броколи, карфиол и зеле
Зеленчукова супа със сметана и сирене.
Необходими продукти:
- половин глава броколи
- половин глава карфиол
- четвърт глава зеле
- четвърт глава лук
- 2 глави лук шалот
- 2 връзки целина
- 3 ч пилешки бульон
- 1 ч сметана
- 2 с.л. маскарпоне
- 6 резена пушено сирене Проволоне
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. бял пипер
- зехтин
- сол
- пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 230ºС. След това разделете главите броколи и карфиол от стръковете. Нарежете главите броколи и карфиол на отделни цветчета, поставете ги в тавичка за печене и поръсете със зехтин, сол и пипер. Сложете тавичката във фурната и печете броколите и карфиола 15 мин. Или докато се карамелизират леко.
2. Междувременно нарежете лука, лука шалот, целината и стръковете броколи и карфиол. Сипете достатъчно олио в тежка тенджера, колкото да покрие дъното и загрейте на средна температура. Добавете запържените коренови зеленчуци в техджерата и гответе до полупрозрачност. Когато са готови, добавете зелето и гответе до омекване, като разбърквате от време на време.
3. Броколите и карфиолът вече трябва да са готови - извадете ги от фурната. Добавете ги при зеленчуците и зелето и разбъркайте. След това налейте пилешкия бульон, увеличете огъня и оставете да заври. Варете 20 мин. или докато вкусовете се обединят, намалете котлона, ако е необходимо.
4. Докато се готви супата, нарежете сиренето Проволоне и оставете маскарпонето на стайна температура. Щом супата се свари, добавете сметаната и загрейте докато супата се посгъсти. С блендер пюрирайте супата до хомогенност. След това добавете сиренето Проволоне, кимиона и белия пипер и разбъркайте. Преди сервиране сложете и маскарпонето.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ