Постна леща чорба с броколи
Крем супа с броколи и червена леща за вегани.
Бон Апети
Излъчен на 13.03.2017
Правим си постна пюрирана супа с лучена запръжка, която слагаме да къкри в зеленчуков бульон. После добавяме червена леща, а след това и броколи. Оставяме чорбата да се развари хубаво. Следва да я пюрираме, за да придобие онази изкусителна кадифеност на вкуса, едновременно напомнящ за ядки и свеж зеленчук. И за да бъдем екстравагантни, добавяме една консерва кокосово мляко. Така дъхът става наистина неустоим, а липсата на животински продукти не први ястието по-нисък клас от супите с месо.
И тъкмо когато си мислим, че вече нищо не липсва на нашата елегантна чорба, Лора и Стоян ни подсещат, че можем да я поднесем с филирани бадеми за хрупкавост и наситнен пресен лук за свежест. Е, ако желаете можете а си направите крутони или да сложите кубчета тофу. Всичко е въпрос на вкус. Не се притеснявайте да импровозорате в кухнята - така се раждат великите идеи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ