Регистрация

Супа с меко тофу, миди и аншоа

Супа с меко тофу, миди и аншоа
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3406

Азиатска супа с водорасли и морски дарове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 30 г аншоа
  • водорасли (по ваш избор)
  • 200 г миди
  • 100 г свинско
  • 200 г кимчи
  • 2 с.л. чили на прах
  • 30 г зелен лук
  • 800 г меко тофу
  • ½ лук, нарязан
  • 1 с.л. счукан чесън
  • 1 с.л. олио
  • червен пипер, на вкус
  • сол, на вкус
  • черен пипер, на вкус
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

1. Напълнете тенджера с вода и сварете аншоата и водораслите. Прибавете почистените миди и варете до готовност.

2. Извадете мидите и прецедете бульона.

3. Нарежете свинското на кубчета и наситнете кимчито.

4. Почистете зеления лук и го нарежете на парчета с дължина 5 - 6 см.

5. Сложете кимчито, свинското, червения пипер и олиото в празната тенджерка и варете на слаб огън до готовност на месото.

6. Прибавете бульона от мидите, оставете да заври и сложете тофуто, мидите и нарязания лук.

7. След това прибавете чесъна, зеления лук и кипнете отново.

8. Прибавете сол и пипер.

9. Накрая счупете суровото яйце в съда и поднесете ястието горещо.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта