Супа с меко тофу, миди и аншоа
Азиатска супа с водорасли и морски дарове.
Необходими продукти:
- 30 г аншоа
- водорасли (по ваш избор)
- 200 г миди
- 100 г свинско
- 200 г кимчи
- 2 с.л. чили на прах
- 30 г зелен лук
- 800 г меко тофу
- ½ лук, нарязан
- 1 с.л. счукан чесън
- 1 с.л. олио
- червен пипер, на вкус
- сол, на вкус
- черен пипер, на вкус
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
1. Напълнете тенджера с вода и сварете аншоата и водораслите. Прибавете почистените миди и варете до готовност.
2. Извадете мидите и прецедете бульона.
3. Нарежете свинското на кубчета и наситнете кимчито.
4. Почистете зеления лук и го нарежете на парчета с дължина 5 - 6 см.
5. Сложете кимчито, свинското, червения пипер и олиото в празната тенджерка и варете на слаб огън до готовност на месото.
6. Прибавете бульона от мидите, оставете да заври и сложете тофуто, мидите и нарязания лук.
7. След това прибавете чесъна, зеления лук и кипнете отново.
8. Прибавете сол и пипер.
9. Накрая счупете суровото яйце в съда и поднесете ястието горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ