Супа с лук и хлебни кръгчета
Лучена супа с масло и подправки.
Необходими продукти:
- 4 глави лук
- 150 мл масло
- вино или бренди
- 4 скилидки чесън
- 1 л зеленчуков бульон
- хляб (най-добре стар)
- сушен босилек или риган
Начин на приготвяне:
1. Нарежете тънко лука. Сгорещете бучка масло и малко зехтин в тиган. Добавете лука, половината чесън, фино нарязан, заедно с малко бяло вино или бренди. Огънят трябва да е много слаб. Разбърквайте от време на време за около 1/2 час, докато лукът се карамелизира.
2. Смесете останалия наситнен чесън с малко размекнато масло и сушените подправки. Изрежете малки кръгчета с помощта на чаша от хляба и ги намажете с овкусеното по този начин масло.
3. Когато лукът се карамелизира, добавете зеленчуковия бульон. Увеличете малко огъня и оставете супата да се редуцира. След като достигне желаната гъстота, овкусете със сол и пипер.
4. Изпечете на оребрен тиган хлебчетата от двете страни за няколко минути.
5. Сипете супата в купа. Покрийте с хлебните кръгчета и по желание добавете резен сирене отгоре. Оставете във фурната с предварително загрят грил за няколко минути и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ