Регистрация

Супа с лук и хлебни кръгчета

Супа с лук и хлебни кръгчета
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2821

Лучена супа с масло и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 глави лук
  • 150 мл масло
  • вино или бренди
  • 4 скилидки чесън
  • 1 л зеленчуков бульон
  • хляб (най-добре стар)
  • сушен босилек или риган

Начин на приготвяне:

1. Нарежете тънко лука. Сгорещете бучка масло и малко зехтин в тиган. Добавете лука, половината чесън, фино нарязан, заедно с малко бяло вино или бренди. Огънят трябва да е много слаб. Разбърквайте от време на време за около 1/2 час, докато лукът се карамелизира.

2. Смесете останалия наситнен чесън с малко размекнато масло и сушените подправки. Изрежете малки кръгчета с помощта на чаша от хляба и ги намажете с овкусеното по този начин масло.

3. Когато лукът се карамелизира, добавете зеленчуковия бульон. Увеличете малко огъня и оставете супата да се редуцира. След като достигне желаната гъстота, овкусете със сол и пипер.

4. Изпечете на оребрен тиган хлебчетата от двете страни за няколко минути.

5. Сипете супата в купа. Покрийте с хлебните кръгчета и по желание добавете резен сирене отгоре. Оставете във фурната с предварително загрят грил за няколко минути и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта