Супа с картофи, гъби и праз лук
Сметанова супа с гъби, картофи, моркови и праз лук.
Бон Апети
Излъчен на 30.01.2018
Вкусна шарена супа без месо, но с масло и сметана готвят Лора и Стоян, за да убедят, че не е необходима мръвка в чорбата, за да бъде тя вкусна и питателна. Рецептата е заимствана от руската кухня, където картофите са на почит. Тук те създават питателност и гъстота, пък и допринасят по-шарения цвят на ястието.
Започваме с нарязването на празия лук, а след това беленето и рязането на моркови. В сгорещено масло се запържват морковите и праза, добавят се картофите, нарязани на кубчета, запържват се и се налива зеленчуков бульон. Овкусява се с дафинов лист и се оставя да къкри докато картофите се сготвят.
През това в реме в друг тиган със сгорещено масло се запържват гъби с чесън. Когато картофите са готови, в супата влиза и гъбената запръжка, овкусява се със сол и пипер, налива се течна животинска сметана и се оставя да заври. След това се сервира топла с украса от пресен копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ