Супа с домати и маскарпоне
Доматена крем супа с домашни бишкоти вместо крутони.
Бон Апети
Излъчен на 02.05.2017
Доматена супа - звучи простовато, но обикновеното ястие може да бъде направено и в по-луксозен вариант, като се пюрира с моцарела и се поднесе с добавка от солени домашни бишкоти с пармезан и черен пипер вместо крутони. Така се получава елегантна и питателна идилия, с която трудно може да се преяде, защото е лека и профирна, но пък засища и нахранва.
Първо се захващаме с направата на домашни соленки, като замесваме тестото с бяло брашно, черен пипер, настърган пармезан, яйце, масло и мляко. Печем веднъж като хляб и втори път като индивидуални филийки, за да гарантираме хрупкавост от всички страни. През това време можем да си приготвим и доматената супа, като запържим лук и чесън в зехтин, долеем белени домати от консерва и зеленчуков бульон и оставим да се вари. На финала се прибавя естрагон и сирене маскарпоне и супата се пюрира. Следва да се поднесе с хрупкавите соленки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ