Супа с грах и пилешки бульон
Грахова супа с пилешко и сметана.
Необходими продукти:
- 1,3 литра пилешки бульон (ако нямате домашен, разтворете сухи кубчета във вода - 3-4 кубчета ще са достатъчни)
- 500 грах от консерва или замразен
- 40 грама масло
- 1 с.л. брашно
- 200 мл сметана
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Кипнете бульона и щом заври, добавете отцедените грахови зърна. Оставете да се готви 10-15 минути. Ако работите със замразен грах, ще ви трябват 15 мин., ако изберете консервиран - и 5-8 мин. ще са достатъчни за пълното омекване на продукта.
2. Пасирайте с блендер зърната директно в супата докато се получи гладка субстанция.
3. В тиган с незалепващо покритие разтопете маслото, а в него запържете брашното до покафеняване. Изсипете тази смес на тънка сруя в супата при непрестанно разбъркване.
4. На вече изключен котлон добавете сметаната. Разбъркайте хубаво и ако има нужда, добавете подправки на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ