Регистрация

Супа от сирене и бира

Супа от сирене и бира
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1908

Бирена супа с мляко и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 1/2 чаша нарязани на кубчета моркови
  • 1 1/2 чаша нарязан на кубчета лук
  • 1 1/2 чаша нарязана на кубчета целина
  • 2 накълцани скилидки чесън
  • 1/8 ч. л. лют червен пипер
  • ½ ч. л. сол
  • 1/4 ч. л. черен пипер
  • 4 чаши пилешки бульон
  • 330 мл бира (може да използвате и лека бира)
  • 1/3 чаша масло
  • 1/3 чаша брашно
  • ¼ -1/2 чаша картофено пюре – по избор
  • 3 чаши мляко или наполовина
  • 6 чаши настърган сирене чедър
  • 1 с. л. дижонска горчица
  • 2 с. л. сос Уорчестър
  • 1 ч. л. суха горчица
  • малко сос от лют пипер – по избор

Начин на приготвяне:

1. В голяма тенджера, при средна температура на огъня, разбъркайте заедно морковите, лука, целината и чесъна. Добавете лютия червен пипер, солта/черния пипер, пилешкия бульон и бирата и оставете да се вари около 12 минути. Отстранете от огъня.

2. Разтопете маслото в друга голяма тенджера при температура над средната. Добавете брашното и бъркайте в продължение на 3-4 минути, докато брашното придобие светло кафяв цвят. Додайте и млякото и бъркайте, докато сместа се сгъсти, след което отстранете съда от огъня и равномерно добавете сиренето, като продължавате да разбърквате. Внимавайте сместа да не изстине. Ако желаете добавете и картофено пюре – аз лично предпочитам да го включа към съставките.

3. Изсипете бирената смес в тази със сиренето, добавете дижонска горчица, соса Уорчестър и сухата горчица и разбъркайте. По желание добавете и малко сос от лют пипер. Сложете да ври 10 минути на слаб огън.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта