Супа от консерва риба с картофи
Бърза рибена супа с картофи, моркови и лук.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 1 голяма глава лук
- 1 морков
- 2/3 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. червен сладък пипер
- 1,5 л вода
- 300 г картофи
- 3 с.л. ориз
- 250-320 г консерва риба в мазнина - скумрия, шпроти, копърка, сафрид или друго по желание
- 1 дафинов лист
Начин на приготвяне:
1. Лука наситнете, моркова - рендосайте, а картофите обелете и нарежете на кубчета.
2. Сгорещете олиото в тенджера, запържете лука за 3 минути на умерен огън, добавете моркова, сол и пипер и гответе още 2-3 минути.
3. Залейте с водата, изчакайте да кипне, добавете картофите и ориза и оставете да къкри под капак 15-20 минути - до разваряване на картофите.
4. Добавете рибата от консерва с все мазнината от нея и дафиновия лист. Не натрошавайте на парчета - дори и да са големи - така е по-вкусно и красиво. Сложете капака и варете още 5 минути.
5. Поднесете с поръска от пресни листа копър или магданоз за украса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ