Регистрация

Супа от кайма с картофи и домати

Супа от кайма с картофи и домати
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1199

Зеленчукова супа с кайма и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г лук (3 глави)
  • 1 с.л. олио
  • 200 г стебла целина (селъри)
  • 800 г телешка кайма
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 морков (около 100 г)
  • 150 г зелен фасул или грах по желание
  • 200-250 г картофи
  • 1 голяма консерва домати в доматен сос (800 мл)
  • 1 л месен бульон (може и на кубчета)
  • мента, босилек, сол и пипер н вкус
  • 300 мл вода при необходимост
  • листа магдноз

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, моркова нарежете на четвъртини и след това на кубчета, а целината - на тънки полумесеци. Картофите обелете и нарежете на кубчета.

2. В голяма тенджера сгорещете олиото и запържете лука за 3 минути на умерен огън. Добавете каймата и гответе и бъркайте още 4-5 минути докато се разпадне на трохи.

3. Добавете намачкания или наситнен чесън, целината и моркова. Гответе 3-4 минути и добавете и картофите. Гответе още 3 минути като бъркате.

4. Добавете грах или зелен фасул, залейте с бульона и доматите от консерва. Овкусете с подправки на вкус и кипнете. Ако супата ви изглежда прекалено гъста, можете да сипете до 300 мл вода. След като заври, захлупете с капак и оставете да се готви 30 минути.

5. Махнете от огъня, добавете наситнени листа магданоз, опитайте на соленост и подправки и при необходимост доовкусете. Оставете под капак още 5 минути и след това можете да сервирате.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта