Супа от авокадо
Супа с авокадо, ядки, чушки и сметана.
Необходими продукти:
- 3 плода авокадо (4 ако са малки)
- 2 1/2 ч. ч. пилешко бульон (или разтворете две пълни ч. л. бульон на прах в 2 1/2 ч. ч. вряла вода.)
- 1 до 2 ч. л. чили на прах или люспи.
- 1 голяма чушка
- шепа кашу (чаша), може да замените с шам-фъстък
- 4 с. л. олио (за повече аромат може сусамово олио).
- прясна сметана
- червен пипер за овкусяване и украса
Начин на приготвяне:
1. Нарежете чушката и фъстъците на ситно.
2. Загрейте олиото в тенджерка на силен огън и добавете чушката, разбъркайте докато започне да омеква.
3. Прибавете ядките в тенджерката и продължавайте да разбърквате докато започнат да се изпичат и потъмнeят. Сега прибавете чилито.
4. Намалете огъня наполовина и внимателно прибавете бульона. Оставете да поври няколко минути.
5. Докато бульонът ври, нарежете и остържете сърцевината на авокадото в блендер.
6. Включете блендера и бавно прибавете бульона от тенджерката. Внимавайте за консистенцията - може да не ви е необходим всичкият бульон. Овкусете със сол и пипер на вкус.
7. Поднесете. Трябва да се сервира веднага. Може да добавите малко лимонов сок, за да не се развали прекалено бързо.
8. За гарнитура сложете малко прясна сметана и поръсете червен пипер или украсете с каквото желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ