Супа вишисоаз с праз и картофи
Средно | Порции 2
| Видяна: 2097
Засищаща супа със сметана.
Необходими продукти:
- 1 чаша праз, нарязан на ситно, само бялата част
- ½ лук, нарязан на полумесеци
- 2 с. л. масло
- 2 ч. ч. картофи, обелени и нарязани на кубчета
- 2 ч. ч. пилешки бульон
- 1 ч. ч. прясно мляко
- ½ ч. ч. пълномаслена сметана
- щипка сол
- за украса - магданоз
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото в тиган и запържете лука и праза докато станат прозрачни, но внимавайте да не загорят.
2. Добавете нарязаните картофи и пилешкия бульон и когато заври, покрийте с капак, намалете огъня и оставете да къкри за 35 минути.
3. Пасирайте супата с ръчна преса, прибавете млякото и сметаната, разбъркайте добре и овкусете със сол ако е необходимо.
4. Сервира се и студено. Украсете с пресен магданоз.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ