Регистрация

Студен ордьовър с пилешко и кореноплодни зеленчуци

Студен ордьовър с пилешко и кореноплодни зеленчуци
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1949

Рулца от пилешки гърди с цвекло, картофи, моркови и кисели краставички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 комплект пилешки гърди
  • 6 кисели краставички
  • 2-3 варени картофа
  • 2 цвекла
  • 2 моркова
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2-3 стръка прясна целина
  • шепа орехови ядки
  • 6-7 ч.л. зехтин
  • олио за пържене - 3-4 с.л.
  • 5-6 с.л. соев сос
  • сокът от 1/2 лимон
  • 50 грама кашкавал
  • подправки - сол и черен пипер, сух риган, червен пипер, лют пипер

Начин на приготвяне:

1. Почистете пилешките гърди, разрежете ги на тънки пържоли и ги овкусете с подправките и 1 с.л. соев сос.

2. Наситнете киселите краставички и целината и ги сложете в пилешкото месо. Завийте на руло и по желание вържете с конец.

3. Запържете рулцата от всички страни в сгорещена мазнина.

4. Разрежете рулцата по ширина и ги подредете в съд, застлан с алуминиево фолио, като си оставите такъв аванс от него, че да може после да се увие ястието.

5. Рендосайте кашкавала върху тях.

6. Нарежете морковите и ги подредете върху месото с кашкавала.

7. Отгоре рендосайте цвеклото и поръсете със счукани орехи.

8. Върху него наредете на кръгчета варените картофи.

9. Пригответе сос като смесите зехтина със сухите подправки, лимоновия сок, соевия сос и намачкания чесън. Залейте ястието със соса и завийте във фолиото.

10. Приберете в хладилник да се овкуси за минимум 1 час и сервирайте студено.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта