Студен ордьовър с пилешко и кореноплодни зеленчуци
Рулца от пилешки гърди с цвекло, картофи, моркови и кисели краставички.
Необходими продукти:
- 1 комплект пилешки гърди
- 6 кисели краставички
- 2-3 варени картофа
- 2 цвекла
- 2 моркова
- 2-3 скилидки чесън
- 2-3 стръка прясна целина
- шепа орехови ядки
- 6-7 ч.л. зехтин
- олио за пържене - 3-4 с.л.
- 5-6 с.л. соев сос
- сокът от 1/2 лимон
- 50 грама кашкавал
- подправки - сол и черен пипер, сух риган, червен пипер, лют пипер
Начин на приготвяне:
1. Почистете пилешките гърди, разрежете ги на тънки пържоли и ги овкусете с подправките и 1 с.л. соев сос.
2. Наситнете киселите краставички и целината и ги сложете в пилешкото месо. Завийте на руло и по желание вържете с конец.
3. Запържете рулцата от всички страни в сгорещена мазнина.
4. Разрежете рулцата по ширина и ги подредете в съд, застлан с алуминиево фолио, като си оставите такъв аванс от него, че да може после да се увие ястието.
5. Рендосайте кашкавала върху тях.
6. Нарежете морковите и ги подредете върху месото с кашкавала.
7. Отгоре рендосайте цвеклото и поръсете със счукани орехи.
8. Върху него наредете на кръгчета варените картофи.
9. Пригответе сос като смесите зехтина със сухите подправки, лимоновия сок, соевия сос и намачкания чесън. Залейте ястието със соса и завийте във фолиото.
10. Приберете в хладилник да се овкуси за минимум 1 час и сервирайте студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ