Студентско мезе - Бичето
Мезе със салам, яйца, гъби и майонеза.
Това мезенце е калорична студентска идея за компания към чаша водка. Евтино е за направа и спасява от напиване. Въпреки че всичко зависи от количеството и пияча. Ако сте решили да свалите "колежка", заложете на по-изискано ястие. Ако се събирате с приятели на по чашка и портфейлът ви е почти празен - възползвайте се от рецептата.
Необходими продукти:
- 1 палка мек кръгъл салам (250-320 г)
- 1 буркан мариновани гъби
- 1 опаковка майонеза (около 150 мл)
- 100 г кашкавал
- 4-5 яйца
- няколко маслини по желание за украса
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сложете яйцата да се сварят.
2. През това време вземете дълбока купа. Отцедете гъбите от маринатата и ги нарежете на хапки, ако са цели. Изсипете в купата.
3. Салама нарежете на кръгчета, а после на кубчета. Запазете си 2 кръгчета от средата, ако ще правите украса. Кубчетата изсипете при гъбите.
4. Кашкавала рендосайте в купата, като си запазите 2 парчета за рогцата на бичето.
5. Сварените яйца охладете в студена вода, обелете и нарежете при останалите продукти.
6. Залейте с майонезата, овкусете със сол и пипер и разбъркайте хубаво.
7. Прехвърлете в по-представителна чиния и заравнете така, че да се получи кръг. След това направете украсата като оформите муцуната от едното кръгче салам, за ушичките разделите другото на две, а очите направете от маслини. Точки от тях можете да сложите на муцуната като ноздри. Ако не ви се занимава, сервирайте предястието директно в купата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ