Регистрация

Странна мусака със сметана и кашкавал

Странна мусака със сметана и кашкавал
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1411

Картофи с кайма и сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г кайма
  • 850 г картофи
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. растителна мазнина
  • сол и пипер на вкус
  • кимион, кориандър и индийско орехче на вкус
  • 300 мл течна животинска сметана
  • 20 г масло
  • 100 г кашкавал
  • пресен магданоз, кориандър или босилек

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете и сложете да се варят.

2. През това време наситнете лука и го запържете в сгорещената растителна мазнина до леко позлатяване. Добавете каймата и гответе докато се разпадне на трохи. Подправете със сол и пипер, кимион и по желание кориандър и индийско орехче на прах. Махнете от гъня.

3. Готовите картофи нарежете на парчета докато са още топли и изчакайте да се изпари влагата им.

4. Намазнете тава с маслото. Изсиепете вътре катрофите и каймата, разбъркайте и залейте със сметаната.

5. Печете на 180 градуса за 40 минути.

6. Рендосайте кашкавал, извадете тавата и спрете фурната. Поръсете ястието и върнете в печката за още 5-6 минути.

7. След финалното изваждане поръсете с пресни листенца по избор - магданоз, кориандър или босилек.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта