Странна мусака със сметана и кашкавал
Картофи с кайма и сметанов сос.
Необходими продукти:
- 500 г кайма
- 850 г картофи
- 1 глава лук
- 2 с.л. растителна мазнина
- сол и пипер на вкус
- кимион, кориандър и индийско орехче на вкус
- 300 мл течна животинска сметана
- 20 г масло
- 100 г кашкавал
- пресен магданоз, кориандър или босилек
Начин на приготвяне:
1. Картофите обелете и сложете да се варят.
2. През това време наситнете лука и го запържете в сгорещената растителна мазнина до леко позлатяване. Добавете каймата и гответе докато се разпадне на трохи. Подправете със сол и пипер, кимион и по желание кориандър и индийско орехче на прах. Махнете от гъня.
3. Готовите картофи нарежете на парчета докато са още топли и изчакайте да се изпари влагата им.
4. Намазнете тава с маслото. Изсиепете вътре катрофите и каймата, разбъркайте и залейте със сметаната.
5. Печете на 180 градуса за 40 минути.
6. Рендосайте кашкавал, извадете тавата и спрете фурната. Поръсете ястието и върнете в печката за още 5-6 минути.
7. След финалното изваждане поръсете с пресни листенца по избор - магданоз, кориандър или босилек.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ