Мезенца с броколи и чедър
Тапас с броколи - парти мезенца от броколи с кашкавал и пресен лук.
Необходими продукти:
- 1 глава броколи
- вода
- сол
- 2 яйца
- 1,5 ч.ч. галета (можете да нарежете на кубчета и изпечете стар хляб, след това да го приберете в плик със зип и да търкаляте стъклена бутилка върху него)
- 2 стръка пресен лук
- 2 стръка пресен чесън
- 250 г чедър (или кашкавал)
- 2 с.л. лют сос
Начин на приготвяне:
1. Сложете около 1,5 литра вода да кипва в тенджера. През това време накъсайте броколито на розички и ги измийте под течаща вода. Щом водата кипне, добавете 1/2 с.л. сол в нея и пуснете розичките за 2 минути да врат до омекване. След това прехвърлете в гевгир и охладете под течаща студена вода.
2. Нарежете броколите на много сито. Изсипете в купа.
3. Добавете наситнените пресен лук и чесън, рендосаното жълто сирене, галетата. Чукнете яйцата и налейте лютия сос. Осолете на вкус и разбъркайте много добре. Приберете сместа във фризера за 1 час.
4. Застелете тава с хартия за печене. С ръце оформяйте от сместа топчета и редете в тавата.
5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-тина минути.
6. Поднесете със сос за потапяне по желание - майонеза, кетчуп, барбекю.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ