Стек Космополитън с гъби и зеленчуци
Телешко със сос и ориз.
Необходими продукти:
- 450 г телешки стек, нарязан на тънки ленти от по 2,5 см
- 2 с.л. зеленчуково олио
- 1 ч.ч. лук, нарязан на филийки
- 2 ч.ч. моркови, нарязани диагонално
- 1 консерва (200 г) гъби, нарязани на филийки
- 1 ч.л. сол
- ¼ ч.л. чесън на прах
- ¼ ч.л. смлян черен пипер
- 1¾ ч.ч. телешки бульон
- ⅓ ч.ч. червено сухо вино
- 1 с.л. сос "Уорчестършир"
- 2 ч.ч. целина, нарязана диагонално
- 2 с.л. царевично нишесте
- ¼ ч.ч. вода
- 4 ч.ч. горещ сварен ориз
Начин на приготвяне:
1. Сотирайте месото в олио на силен огън до покафеняване.
2. Прибавете лука и гответе още 2 мин.
3. Прибавете морковите, гъбите, солта, чесъна на прах, пипера, бульона, виното и соса Уорчестършир и оставете да заври. Намалете огъня, покрийте с капак и оставете да къкри 10 мин.
4. Прибавете целината и гответе още 10 мин.
5. Разтворете царевичното нишесте във вода и налейте при зеленчуковата смес.
6. Гответе като разбърквате непрекъснато до сгъстяване.
7. Поднесете върху ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ