Спаначени палачинки
Палачинки със сьомга и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 200 г замразени листа спанак
- 2 яйца
- 300 мл мляко
- 10 с.л. пшенично брашно
- сол
- пипер
- индийско орехче
- 100 г сирене фета
- 100 г пушена сьомга
Начин на приготвяне:
1. Бланширайте и отцедете спанака.
2. Разбийте яйцата с млякото, добавете постепенно брашното и разбъркайте. Овкусете със сол, пипер и индийско орехче.
3. Оставете тестото да престои за 20 минути.
4. Добавете спанака и разбъркайте добре.
5. Сипете олио в тиган за пържене, изсипете 4 лъжици тесто и пържете, докато повърхността стане твърда. Обърнете от другата страна. Пържете, докато започне да става леко кафява. Повторете, докато свършите тестото.
6. Когато палачинките са готови, поръсете със сирене фета на половината от тях и навийте. Използвайте пушена сьомга с останалата половина.
7. Нарежете наполовина по диагонал.
8. Стават за предястие или за лек обяд.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ