Регистрация

Спанак с пармезанов сос

Спанак с пармезанов сос
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2716

Спанак с млечен сос и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 връзки спанак, измит
  • 1 скилидка чесън, счукан
  • 1/2 глава бял лук, нарязан
  • 1/4 бучка масло
  • 2 ч.л. брашно
  • зехтин
  • 2 ч.ч. обезмаслено мляко (може да замените с пълномаслено мляко или със сметана)
  • пармезан
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Запържете леко чесъна в зехтин. Когато си пусне аромата (но преди да покафенее и изгори), прибавете лука.

2. Щом лукът омекне, сложете листата спанак и покрийте да се задуши. Не слагайте вода.

3. Разбъркайте докато спанакът омекне съвсем - около 3 мин. Извадете спанака, сложете го в гевгир и отцедете излишната течност.

4. В същия съд разтопете маслото и прибавете брашното. Разбъркайте бързо, за да направите сос бешамел. Прибавете задушения спанак и покрийте със соса.

5. Прибавете млякото или сметаната и пармезана. Разбъркайте до сгъстяване.

6. Поръсете със сол и пипер на вкус.

7. Поднесете горещо.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта