Спанак със сирене фета
Лесно | Порции 3
| Видяна: 3404
Запържен спанак със саламурено сирене и лук.
Необходими продукти:
- 750 г пресен спанак или 1 (250 г) пакет замразен спанак, нарязан
- 1 глава лук, фино нарязан
- 2 с.л. зехтин
- 1/2 ч.ч. сирене фета, натрошено
- 1 яйце, разбито
- 1/4 ч.ч. магданоз, фино нарязан
- сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Ако използвате пресен спанак, го почистете много добре.
2. Нарежете го наедро и сложете в голяма тенджера. Покрийте и оставете на умерен огън за 7–8 мин.
3. Гответе до омекване.
4. Отцедете много добре от течността и прехвърлете в купа.
5. Изпържете леко лука в олио докато стане прозрачен и го прибавете при спанака, заедно със сиренето, яйцето и магданоза.
6. Смесете много добре продуктите и подправете на вкус със сол и пипер.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ