Спанак със зехтин по ливански
Лесно | Порции 3-4
| Видяна: 2061
Спаначено ястие с лимонов сок.
Необходими продукти:
- ¼ ч.ч. зехтин
- 1 ч.ч. кромид лук, нарязан на едри парчета
- 1 скилидка чесън, накълцана
- 500 г пресен спанак
- сол и току-що смлян черен пипер
- сокът на един лимон
- червен касис (по желание, можете да ги замените със запечени кедрови ядки или бели стафиди)
*Сервирайте салатата леко охладена или на стайна температура
Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в тиган и изсипете лука и чесъна. Запържете ги на слаб огън за 2-3 мин., докато омекнат, но не чакайте да покафенеят.
2. Измийте спанака и го оставете леко влажен, за да може да се задушат листата.
3. Изсипете спанака в тигана и изчакайте спанакът да омекне. Отстранете от котлона.
4. Добавете лимоновия сок, солта, черния пипер и червения касис.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ