Спагети с тиквички, риба и лимон
Дребна морска риба "наднича" от вашата паста.
Необходими продукти:
- 300 г сварени спагети
- 100 г дребна риба
- кората на 1 лимон
- 1 ч. л. червен пипер на люспи
- 1 ч. ч. брашно
- шепа прясно нарязан магданоз
- 1 средно голяма тиквичка, нарязана на жулиени
- 1 чаша сух вермут
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 2 малки глави лук шалот, смляни
- 1 голяма червена люта чушка, нарязана на ситно
- лимонов зехтин
- студено пресован зехтин
- морска сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Оваляйте дребните рибки в солта, брашното, половината от настърганата лимонова кора, черния пипер и люспите червен пипер.
2. Изпържете рибките в сгорещено олио докато станат хрупкави и ги оставете настрани.
3. Запържете в сгорещен зехтин чесъна, лука и лютата чушка.
4. Прибавете нарязаната на жулиени тиквичка и пържете още 5 минути. Овкусете с подправките.
5. Прибавете вермута и оставете на котлона докато поизври – около 5 минути. Овкусете.
6. Прибавете останалата част от лимоновата кора, спагетите, магданоза и разбъркайте. Прибавете още малко зехтин ако е необходимо.
7. Севирайте в чиния с пържените рибки и наръсете с лимоновия зехтин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ