Спагети с раци и гъби
Спагети със сметана и морски дарове.
Необходими продукти:
- 3 скилидки нарязан чесън
- 1 голяма глава червен лук, нарязана на ивици
- 6 бели гъби, нарязани на осминки (или друг вид гъби по избор)
- 1 чаша настъргано месо от раци
- ½ чаша сметана
- 1 чаша мляко (ако искате повече сос, добавете още мляко)
- сол
- пипер
- суха италианска подправка
- 3 порции спагети
- 3 листенца босилек
Начин на приготвяне:
1. Сложете във вряща вода спагетите, щипка сол и няколко капки олио. Варете, докато спагетите са готови и ги отцедете от водата.
2. Загрейте тиган за готвене и сложете вътре зехтина. Запържете чесъна, гъбите и лука, докато омекнат и покафенеят.
3. Сложете при тях сметаната и млякото и разбъркайте с останалите съставки. Добавете сол, пипер и италианска подправка на вкус. Оставете всичко да къкри за 5 минути и отстранете от огъня.
4. Сервирайте спагетите в чиния и залейте със сместа. Поставете отгоре листенца босилек за украса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ