Регистрация

Спагети с печен свински котлет

Спагети с печен свински котлет
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3779

Запържен до златно свински котлет, удобно разположен сред паста и благоуханен сос. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • шепа спагети или паста, каквато предпочитате
  • настъргано сирене чедар
  • олио за пържене

За соса:

  • микс италиански подправки (главно риган, босилек, мащерка и магданоз)
  • 1 голяма глава лук, нарязан ситно
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • едро смлян черен пипер и сол
  • Ако използвате бутилиран доматен сос, използвайте любимия си сос с описаните тук подправки. Ако ще правите доматен сос сами, смесете задушени нарязани на кубчета домати с доматено пюре, мъничко червено вино или шери и всички описани подправки, плюс дафинов лист.

За свинския котлет:

  • 1 свинска котлет, леко начукан
  • 1 ч. ч. брашно
  • 4 с. л. микс подправки (сол, червен пипер, лют червен пипер, черен пипер, магданоз, риган, чесън на прах)

 

Начин на приготвяне:

1. Сварете спагетите или пастата.

2. Разделете подправките, солта и пипера, на две и намажете щедро свинския котлет. Смесете остатъка от подправките с брашното и оваляйте в него свинския котлет. Запържете в тиган до златисто.

3. Пригответе доматения сос на слаб огън и добавете спагетите. Гледайте соса да е повечко, за да са покрити спагетите, а не сухи. Прехвърлете спагетите и соса в йенска тенджера. Нарежете свинския котлет и наредете хапките върху спагетите.

4. Настържете обилно сирене чедар и запечете набързо докато се поразтопи и придобие златист цвят. Хубаво покрийте ястието с пласт настърган кашкавал, иначе при запичането спагетите ще станат твърди и хрупкави. Запечете на 210 С за 5-10 минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. !
  2. основно
  3. Суши
  4. го
  5. ЦИПУРА
  6. БОН
  7. мляко
  8. С
  9. 30

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта