Спагети с песто, пилешко и артишок
Спагети с месо и чери домати.
Необходими продукти:
- 3-4 с.л. песто
- 9 чери домат
- шепа замразен грах
- 300 г пилешки гърди, нарязани
- артишок (може и замразен)
- пакет спагети
- зехтин Extra Virgin
- сол/смлян пипер
Начин на приготвяне:
1. Сложете на котлона вода за пастата.
2. Сложете в тенджерка малко зехтин Extra Virgin и добавете пилешкото. Докато водата за пастата кипва, сложете за бързо артишока в нея, за да се размрази. Водата все още не трябва да ври.
3. Гответе пилешкото до покафеняване и добавете артишока. Когато водата кипне, сложете и пастата.
4. Ако пилешкото и артишока са готови, намалете котлона. Когато пастата се свари почти до готовност, увеличете отново огъня. Добавете пестото, граха и доматите при артишока и пилешкото. За тях не е необходимо много време да се сготвят, така че ги сложете съвсем в края.
5. Когато всичко се разбърка хубаво, отцедете пастата и я сложете при останалите продукти. Разбъркайте и поднесете. Поръсете с пармезан по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ