Спагети с бекон, гъби и бял сос
Спегети с два вида месо, сметана и горчица.
Необходими продукти:
- 1 пакет спагети
- 100 бекон
- 100 чоризо (или подобен колбас)
- 100 гр кашкавал
- 300 грама гъби
- 150 мл течна сметана
- 1 супена лъжица горчица
- черен пипер на вкус
- 2-3 стръкчета пресен чесън (ако има)
- сол
- босилек
- 1 стрък див чесън (ако разполагате с такъв)
- 3 супени лъжици олио или зехтин
Начин на приготвяне:
В подсолена и вряща вода слагаме няколко капки олио и пускаме спагетите да се варят до готовност, като спазваме точно минутите на готвене според инструкциите на опаковката им. Веднага ги заливаме със студена вода и ги оцеждаме.
В дълбок тиган слагаме зехтина и в него запържваме за 1-2 минути нарязаните на дребно бекон и чоризо. Добавяме и нарязаните гъби и задушаваме още около 2 минути. След това слагаме сметаната, горчицата, черния пипер, ситно нарязания чесън и сол на вкус. С непрекъснато бъркане оставяме соса да къкри още 2-3 минути . Добавяме в него спагетите и 2-3 лъжици от водата, в която са се варили. Разбъркваме отново и след минута махаме ястието от котлона. Настъргваме в него кашкавала на едро ренде. Овкусяваме с див лук и босилек. Объркваме всичко много добре и сервираме с подходящо вино.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ