Спагети Аматричана с бекон
Лесно | Порции 4
| Видяна: 4503
Паста с бекон и доматен сос.
Необходими продукти:
- 400 г спагети или букатини
- 200 г бекон
- 1 ч.ч. белени домати
- 1/2 глава лук
- настъргано сирене пекорино или пармезан
- зехтин Extra virgin
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете бекона на малки кубчета и го запържете в зехтина. Извадете го от тигана и на негово място сложете нарязания лук. След това добавете обелените домати и разбъркайте (може да използвате и пресни домати, ако са сезонни).
2. Гответе 10 - 15 мин., след това сложете отново бекона в съда. Добавете сол и пипер и смесете със спагетите (предварително сварени ал денте). Покрийте с пармезан.
3. Поднесете с прясна зелена салата, поръсена със зехтин и хубав оцет. Ястието подхожда на червено вино.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ