Сочни свински пържоли с гарнитура
Свински котлети с лук и цитрусов сос, поднесени с гарнитура от сотиран зелен фасул с горчица.
Бон Апети
Излъчен на 25.04.2017
Повече бързо, повече лесно или най-много вкусно - трудно е да се определи в тази рецепта за печено свинско с цитрусов сос и зеленчуци, поднесено върху сварен зелен фасул с горчица и чесън. Това е уникална семейна вечеря, с която ще се нахранят царски четири гърла, а приготвянто ще отнеме на домакинята около половин час.
Първо пържолите се овкусяват с лимонов пипер и сол. Ако нямате лимонов пипер, сложете черен пипер и лимонова кора. Следва дебелите котлети да се запържат на тиган в малко зехтин - толкова малко, че термичната обработка може да бъде наречена и печене. После в същия тиган се запържва лук и домат, заляти със сока и кората на един портокал. Накрая в тигана се връщат пържолите и остават в соса, за да се овкусят.
През това време вече трябва да сте сложили водата за зеления фасул, която е завряла. Шушулките се сотират, а после се овкусяват с намачкан чесън, горчица и сол. В чинии се разпределя зелен боб, върху него се слага по една сочна свинска пържолка, която отгоре се залива с цитрусовите зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ