Регистрация

Сотирани картофи по индийски

Сотирани картофи по индийски
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1841

Запържени варени картофи по бомбайски с подправки, домати и кориандър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г картофи
  • връзка кориандър
  • пресен джинджифил (около 5 грама)
  • 2 домата
  • 3 с.л. олио
  • 1/2 ч.л. семена ким
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. кориандър на прах
  • 1 ч.л. лют пипер на люспи
  • 1 ч.л. гарам масала
  • 1 ч.л. синап или едрозърнеста горчица
  • 50 г масло
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Картофите измийте и сложете да се сварят с все ципата. След като са добре сварени, но не преварени, обелете и нарежете на кубчета.

2. Доматите нарежете на малки парченца, а джинджифила настържете на ситно ренде.

3. Сгорещете олиото в тиган и запържете в него за минута семената ким, лютия пипер, синапа (горчицата), куркумата, кориандъра и гарам масалата.

4. Добавете маслото и щом зацвърчи, запържете за минута рендосания джинджифил. После добавете картофите и гответе като разбърквате няколко минути.

5. Добавете доматите, намалете огъня и оставете да се готви 5-6 минути като периодично разбърквате.

6. Наситнете пресния кориандър (може да използвате магданоз, но вкусът се променя). Овкусете ястието със сол, добавете кориандъра и махнете от огъня.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта