Сос за зеленчуци с кашу
Дип с ядки и пресни билки.
Бон Апети
Излъчен на 04.06.2018
Сос за топкане на препечен хляб, пресни зеленчуци, нарязани на гредички и дори чипс показват Лора и Стоян като правят дип от смляно кашу с чесън и билки, а после го сервират с морков, краставичка и тиквичка. Сосчето е без животински продукти и позволява да бъде обогатено с хранителна мая.
Първо кашуто се накисва във вода за минимум 8 часа. След това се отцежда и отива в купата на чопъра. Към него се добавят листенца босилек, скилидки чесън и пресен магданоз. Покапва се със зехтин и лимонов сок и се бръмва до получаването на гъста паста. Разрежда се с малко студена вода и се бръмва отново. Пастата се прехвърля в купа, овкусява се със сол и други подправки по избор и се сервира с нещо хрускаво за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ