Солянка - руска супа с няколко вида колбас
Сладко-кисела супа със салам, кисели краставички и доматен сос.
Необходими продукти:
- 1 морков
- 1 глава лук
- 4 кисели краставички
- 150 г желирано телешко (език или варено месо - вакуумирана опаковка)
- 80 г салам тип шпеков
- 3-4 слайса шунка
- 1 кренвирш
- 3-4 слайса бекон
- 2 с.л. олио
- 3 с.л. доматено пюре
- 2 л бульон
- 1-2 скилидки чесън
- сол и пипер на вкус
- 1,5 с.л. захар
- 1,5 с.л. каперси
- маслини (около 150 грама)
- лимон, сметана и магданоз за поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука, моркова и киселите краставички.
2. Нарежете на хапчици всички видове колбаси и месо.
3. Сгорещете олиото в тиган и запържете първо само лука, после добавете моркова, а след 3-4 минути и киселите краставички. След още 4 минути добавете доматената паста и залейте със 150 мл топъл бульон. Разбъркайте и прехвърлете в тенджера.
4. Добавете захарта и колбасите. Изчакайте да кипнат, налейте още 250 мл бульон и варете под капак 10 минути.
5. Добавете наситнения чесън, каперсите и маслините. Налейте и останалия бульон, овкусете със сол и пипер и гответе още 10 минути вече без капак.
6. Поднесете с резени лимон, лъжичка заквасена сметана и поръска от наситнен пресен магданоз.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ