Солсбъри стек с лучена супа по френски
Телешки бургери със супа.
Необходими продукти:
За два големи бургера:
- 500 г телешка кайма
- 2 скилидки чесън
- 1/4 средна глава лук
- 1 ч.л. доматено пюре
- шепа нарязан магданоз
- шепа настърган пармезан
- сол и пипер на вкус
- сос Уорчестършир (на вкус)
- шепа италианска галета
- 1 яйце
За лучената супа:
- глава лук
- чесън
- доматено пюре
- брашно
- телешки/пилешки бульон
- мащерка
- магданоз
- пармезан
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички необходими продукти за бургерите. Изпържете кюфтенцата и заделете, когато покафенеят от двете страни.
2. В същия съд (без да го почиствате), карамелизирайте 2 средно големи глави лук, нарязани на жулиени. Поръсете лука с 1 ч.л. захар. Оставете да покафенее за около 5 мин. Прибавете 1 скилидка счукан чесън и 1 ч.л. доматено пюре. Поръсете с 1 ч.л. брашно и оставете да се сготви за няколко минути. Налейте 2 ч.ч. + 1/4 ч.ч. телешки или пилешки бульон. Прибавете сол и пипер на вкус. Прибавете 1/2 ч.л. сушена мащерка. Поръсете с нарязан пресен магданоз и шепа настърган пармезан.
3. Можете да сервирате бургерите върху препечена филийка със сирене (франзела или багета, намазана с масло и препечена с пармезан и швейцарско сирене отгоре) и поляти с пълен черпак супа. Но можете да поднесете и върху ориз, като за тази цел ще трябва да направите супата-сос по-гъста, като към края прибавите малко разредено с вода царевично нишесте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ