Солен мус от риба и сметана
Ордьовър в чаша с канапе от краставици и сметанов сос с риба.
Необходими продукти:
- 300 г пушена или веяна риба (филе без кости)
- 100 мл готварска сметана
- 1 малка глава червен лук
- 2 скилидки чесън
- връзка копър (само листенцата)
- 1 с.л. зехтин
- 1 жълтък
- сокът от 1/2 лимон
- 1-2 краставици
- сол и пипер на вкус
- стръкчета пресен или див лук
Начин на приготвяне:
1. Разбийте готварската сметана на пяна.
2. Нарежете на много малки кубчета червения лук и го добавете към сметаната.
3. Разбъркайте жълтъка с лимоновия сок и зехтина. Добавете намачкания на паста чесън.
4. Рибата нарежете на малки парченца и залейте с направения дресинг. Разбъркайте и прехвърлете при сметаната.
5. Добавете наситнения копър, подправете със сол и пипер и разбъркайте финално всичко.
6. Краставиците обелете и нарежете на кубчета. Разпределете в стъклени чаши и посолете.
7. Отгоре разпределете рибения крем.
8. На финала поръсете с нарязани косо перца лук. Приберете в хладилник до момента на поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ