Регистрация

Солен кускус с хрупкава коричка



Солен кускус с хрупкава коричка
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3506

Постно ястие с печен кускус и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 14.12.2015

 

Кускусът е с произход от Близкия Изток, но съставът му не се различава от този на познатата паста под различни варианти - макарони, спагети и др. Затова колкото и да сме свикнали да го използваме в десерти, той може да се направи и като основно ястие. Днешната рецепта е за вегетариански кускус и е подходяща и за по-малки деца, които вече си хапват от храните на родителите си. Свареният кускус се смесва със запръжка от доматен концентрат и се пържи под формата на хлебче на тиган, за да получи уникална хрускава коричка, която радва небцето. Приготвя се бързо и лесно и върши чудесна работа като основно по време на пости.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта