Солен кускус с хрупкава коричка
Постно ястие с печен кускус и зеленчуци.
Бон Апети
Излъчен на 14.12.2015
Кускусът е с произход от Близкия Изток, но съставът му не се различава от този на познатата паста под различни варианти - макарони, спагети и др. Затова колкото и да сме свикнали да го използваме в десерти, той може да се направи и като основно ястие. Днешната рецепта е за вегетариански кускус и е подходяща и за по-малки деца, които вече си хапват от храните на родителите си. Свареният кускус се смесва със запръжка от доматен концентрат и се пържи под формата на хлебче на тиган, за да получи уникална хрускава коричка, която радва небцето. Приготвя се бързо и лесно и върши чудесна работа като основно по време на пости.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ