Солен кекс месо и кашкавал
Кекс с шунка и кашкавал в стил да изчистим хладилника.
Необходими продукти:
- 100-200 г печено пилешко месо (останало от недоядено пиле на грил)
- 100 г шунка (или друг колбас, който ви се намира в хладилника)
- 100 г кашкавал
- 3 яйца
- бяло сирене по желание
- 180 г бяло брашно
- 100 мл мляко
- 2-3 с.л. растителна мазнина (зехтин помас или олио)
- пакетче бакпулвер
- копър или магданоз по желание
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте кашкавала, пилешкото накъсайте на ситно, а колбаса нарежете на кубчета. Ако сте решили да опитате варианта с бяло сирене - натрошете го. Зеленината наситнете.
2. Разбийте млякото, мазнината и яйцата с миксер. Добавете брашното и бъркайте докато сместа стане гладка. След това сипете бакпулвера и добавете месата, зеленината и сирената. Размешайте добре.
3. Намажете дъното и стените на формичка за кексове с масло или растителна мазнина.
4. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. Проверете с клечка за зъби и ако е нужно печете още 10-тина минути.
5. Хапвайте с удоволствие и не се притеснявайте - този кекс е вкусен както топъл, така и студен.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ