Регистрация

Солен кекс месо и кашкавал

Солен кекс месо и кашкавал
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 2629

Кекс с шунка и кашкавал в стил да изчистим хладилника.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100-200 г печено пилешко месо (останало от недоядено пиле на грил)
  • 100 г шунка (или друг колбас, който ви се намира в хладилника)
  • 100 г кашкавал
  • 3 яйца
  • бяло сирене по желание
  • 180 г бяло брашно
  • 100 мл мляко
  • 2-3 с.л. растителна мазнина (зехтин помас или олио)
  • пакетче бакпулвер
  • копър или магданоз по желание

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте кашкавала, пилешкото накъсайте на ситно, а колбаса нарежете на кубчета. Ако сте решили да опитате варианта с бяло сирене - натрошете го. Зеленината наситнете.

2. Разбийте млякото, мазнината и яйцата с миксер. Добавете брашното и бъркайте докато сместа стане гладка. След това сипете бакпулвера и добавете месата, зеленината и сирената. Размешайте добре.

3. Намажете дъното и стените на формичка за кексове с масло или растителна мазнина.

4. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. Проверете с клечка за зъби и ако е нужно печете още 10-тина минути.

5. Хапвайте с удоволствие и не се притеснявайте - този кекс е вкусен както топъл, така и студен.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта