Солено-кисели скариди
Лесно | Порции 1-3
| Видяна: 2130
Скариди, овъргаляни в подправки и запържени с вино.
Необходими продукти:
- скариди (количеството е по желание), почистени и обелени
- 1 скилидка чесън, нарязан
- 1/3 чаша лимонов сок
- ½ чаша брашно
- 1 супена лъжица риган
- 1 чаена лъжица черен пипер
- ¼ чаша бяло вино или вода
- зехтин
- щипка сол
- ¼ чаша соев сос
Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в тиган.
2. В отделна купа смесете ригана, пипера и брашното. Овъргаляйте скаридите в тази смес.
3. Пържете ги в тигана, заедно с чесъна.
4. Добавете лимоновия сок и продължете да пържите скаридите.
5. Добавете бялото вино/водата, както и остатъка от брашното, в която са овъргаляни скаридите.
6. Гответе докато соса се сгъсти и добавете соевия сос.
7. Сервирайте върху спанак, ориз или паста.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ