Соленки със сирене и кашкавал
Скоунс (Сконс) - солени бисквити със сирена.
Бон Апети
Излъчен на 19.04.2018
Сиренки по английска рецепта за скоунс правят Лора и Стоян, като показват лесни и бързи соленки с маслено тесто, извара, бяло сирене и кашкавал. Тестото не изисква месене, затова и времето за направата им е доста малко. Около половин час отнема суетата в кухнята и още 15-17 минути самото печене.
Започваме като в купа пресяваме брашно и добавяме в него сол и бакпулвер. Следва да нарежем студено масло на кубчета и после да претрием през пръсти до получаването на трохи. Отделно се разбиват кисело мляко и яйце и после се добавят към брашното с масло. Разбърква се и сместа се обогатява с натрошено бяло сирене, рендосан кашкавал, наситнен копър и намачкана с вилица извара. Ако желаете, можете да импровизирате със сирената като добавите чедър, ементал или синьо сирене.
Тестото се забърква, вместо да се меси. Оформя се на сплескана топка или дебела кора. Разрязва се на триъгълници, а те се редят с отстояние в тава, застлана с хартия за печене. Намазват се с разбито яйце и се изпичат. А после са готови за хапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ