Регистрация

Сметанова супа с гъби и пиле

Сметанова супа с гъби и пиле
Лесно   |   Порции 8   |   Видяна: 1335

Многокомпонентна супа с картофи, моркови, месо, печурки и топено сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 л вода
  • 500-600 г пилешко месо (бут или филе)
  • 500 г печурки
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 300 г картофи
  • 2 яйца
  • 100 мл сметана
  • 3 триъгълничета топено сирене (или 60 г топено сирене от кутия)
  • 4 с.л. масло
  • 3 с.л. мазнина за пържене
  • сол
  • бахар
  • дафинов лист
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Сложете пилешкото месо да ври за 1:30 часа в много вода, за да се получи хубав пилешки бульон. Не слагайте много подправки - малко бахар, 1-2 дафинови листа и сол са напълно достатъчни.

2. Картофите обелете, измийте и нарежете на кубчета.

3. Лука обелете и наситнете.

4. Моркова рендосайте на едро ренде.

5. Гъбите почистете и нарежете на полумесеци.

6. Сгорещете 3 с.л. мазнина с 1 с.л. масло и запържете в нея първо лука, после добавете към него моркова и картофите.

7. В друг тиган сгорещете 3 с.л. масло и запържете в тях гъбите. Щом омекнат, добавете сметаната и гответе под капак още 5-7 минути.

8. Прецедете бульона, месото накъсайте на ситни хапки и върнете в бульона. Кипнете отново.

9. Сложете вътре топеното сирене, а след него гъбената и зеленчуковата запръжка. Разбъркайте и опитайте на вкус. Ако е необходимо, добавете сол и пипер.

10. Разбийте яйцата и застройте супата с тях, като ги темперирате с част от бульона.

11. Поднесете с любимия хляб и наситнени пресни подправки за украса.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта