Слепени сладки - алфахор
Южноамерикански бисквити с млечен карамелен крем.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. масло
- 1 жълтък
- 1/3 ч.ч. вода
- 1/8 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- карамелизирано подсладено мляко*
- пудра захар
*За карамелизираното подсладено мляко:
- 1 консерва евапорирано мляко
- 1 консерва кондензирано мляко
- 4 с.л. захар
- 1 шушулка ванилия
Начин на приготвяне:
1. Смесете брашното и бакпулвера.
2. Прибавете разтопеното масло, жълтъка, водата и солта, като разбърквате с ръце.
3. Направете диск и го увийте в найлоново фолио. Оставете в хладилника за около час.
4. Включете фурната на 180ºС.
5. Разточете тестото върху набрашнена повърхност на пласт с дебелина около 0,6 см. Изрежете малки кръгове с диаметър около 5 - 6 см, като имате предвид, че ще се свият при печене.
6. Печете във фурната докато покафенеят леко - 4-5 мин. от всяка страна, в зависимост от фурната. Ако започнат да се надигат, може леко да ги притиснете.
7. Охладете върху решетка.
8. През това време остържете вътрешността на шушулката ванилия и я сложете заедно със семената в смес от евапорираното мляко, кондензираното мляко и захарта в голяма тенджерка.
9. Варете на много слаб огън, като не спирате да разбърквате до получаването на гъст крем, с който ще слепите сладките.
10. Извадете шушулката ванилия и слепете сладките две по две.
11. Поръсете с пудра захар и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ