Сладък чипс от стари понички
Запечени понички с топинг от шоколад.
Необходими продукти:
- понички (колкото имате; количествата ще бъдат дадени за 1 бр.)
- 10 г масло
- 10 г шоколадови капки
- шарени пръчици, крокан, кокосови стърготини или друга декорация по ваше желание
Начин на приготвяне:
Когато поничката престои 2-3 дни в забрава, става твърда и губи вкуса си. В този момент я разрежете на две части, като образувате две по-тънки понички и започнете забавното готвене.
1. Сгорещете тиган с незалепващо покритие. В малка касерола кипнете вода.
2. Намажете половинките с размекнато масло и от двете страни, като си запазите 2-3 грама от маслото за топинга.
3. Поставете едната половинка в тигана и върху нея сложете касеролата с водата, за да я притисне хубаво. Дръжте така три минути или докато не започне да дими. Повторете и с другата половинка поничка.
4. Сега вече поничките приличат на чипс и ухаят неустоимо. Оставете ги върху решетка да се охладят.
5. Разтопете капките с останалото масло на водна баня. С получения течен шоколад намажете едната страна на поничките. Отгоре поръсете шарени пръчици, натрошени ядки или крокант.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ