Сладък хляб с маково семе на домашна пекарна
Готвене на питка с мак на уред за печене на хляб.
Необходими продукти:
- 1 ч.л. суха мая
- 400 грама брашно
- 250 мл мляко
- 1 с.л. захар
- 1 ч.л. сол
За плънката:
- 25 грама маково семе
- 1 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
1. Сложете продуктите в пекарната в следния ред - млякото, солта, брашното, захарта и маята. Пуснете на програмата за месене на хляб с добавки като изберете с каква коричка искате сладката си питка (крехка, средна или препечена).
2. Когато чуете сигнала за поставяне на добавки, изсипете захарта и маковото семе.
3. Остава ви само да чакате и след около 3 часа ще имате страхотна закуска. Поради бавното приготвяне на сладкиша, можете да заредите съставките от предишната вечер и да настройте таймер за началото на месенето. Единственото, което трябва да се постараете, е да не се смесят маята с млякото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ