Сладко от ягоди
Вкусен начин за консервиране на ягодите, които не успеете да изядете пресни.
Необходими продукти:
- 500 г ягоди, измити и почистени от дръжките
- 350 г захар
- сокът на 1 лимон
- 1 с.л. масло
Начин на приготвяне:
1. Сложете ягодите в тенджерка и ги поръсете навсякъде със захарта. Оставете в хладилника за през нощта.
2. Сложете тенджерката на умерен огън и оставете захарта да се разтвори - около 6 мин. Не разбърквайте, за да не се натрошат плодовете. Когато захарта се разтопи, оставете сместа да заври и прибавете лимоновия сок. Разбъркайте леко и варете 8 мин.
3. След 8 мин. прибавете маслото и разбъркайте. Свалете от котлона и оставете да се охлади за 20 мин.
4. Налейте сладкото в буркани. Покрийте с пергаментова хартия и затворете хубаво с ластиче.
5. Накрая сложете капачката на буркана и завинтете здраво. Можете да съхранявате на сухо, хладно място за 2-3 седмици.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ