Ягодова десертна супа
Сладка ягодова супа Атоле де фреса.
Необходими продукти:
- 4 ч.ч. ягоди
- 1 ¼ ч.ч. бяла кристална захар
- 180 г царевично брашно
- 2 ч.ч. вода
- 2 ч.ч. прясно мляко
- 1 пръчица канела
- 4-5 листа мента, изсушени и нарязани на дребно
Начин на приготвяне:
1. Почистете ягодите от дръжките и ги измийте.
2. Нарежете ги на тънки филийки, сложете си в купа и ги смесете с ½ ч. захар. Разбърквайте от време на време.
3. Разбийте ягодите на пюре в блендер и ги оставете настрана.
4. Разбъркайте царевичното брашно във водата, докато се разтвори. Изцедете през цедка.
5. Излейте в двулитрова тенджера сместа от царевично брашно, прясното мляко и канелата. Варете на по-висока от средната степен и бъркайте непрекъснато с дървена лъжица.
6. Когато супата се сгъсти след около 3-4 мин., намалете огъня на ниска степен и добавете ¾ чаша захар и ягодовото пюре. Варете още 5 мин., като разбърквате непрекъснато.
7. Добавете още мляко, ако е необходимо. Супата трябва да е с леко гъста консистенция, но да е течна.
8. Прецедете я в купа за сервиране.
При сервирането:
1. Сипете супата в купички. Сервирайте като десертна супа, гарнирана със стрита мента и половин ягода.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ