Сладко-кисело червено зеле
Средно | Порции 4-8
| Видяна: 3503
Червено зеле с оцет и ябълки.
Необходими продукти:
- ¼ ч.ч. масло
- ⅓ ч.ч. кафява захар
- 4 средни ябълки, обелени и нарязани на филийки
- 2 дафинови листа
- ½ глава червен лук, нарязан на кубчета
- ¼ ч.ч. оцет
- 1 глава червено зеле, фино накъсано
- ¼ ч.ч. масло
- 1 ч.ч. червено вино
- лимонов сок от 1 лимон
- ½ среден лимон
- 4 зърна карамфил
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото в гювеч.
2. Прибавете ябълките и лука и сотирайте леко.
3. Прибавете фино накъсаното зеле, червеното вино, карамфила, захарта и дафиновите листа.
4. Оставете да къкри на слаб огън, покрито с капак, за 1 час.
5. След това прибавете останалите необходими продукти.
6. Стоплете, колкото да се разтопи маслото и поднесете веднага.
Най-важните съставки
дафинов лист, карамфил, кафява захар, лимон, лимонов сок, масло, оцет, червен лук, червено вино, червено зеле, ябълки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ