Сладки питки без брашно
Сладък хляб без брашно с бити яйца и мед.
Много апетитен фурор, съчетан с изтънчена рецепта за десерт или следобедна закуска откриваме в канала didiskitchen, където чаровната кулинарка Диди ни показва как да си направим облачни хлебчета. Рецептата е споделена от нейна приятелка, а идеята е невероятна. Това може да бъде хляб без глутен, безглутенова закуска, следобедна компания на чай или кафе, а защо не и вкусно хапване, с което да изпратим децата на училище. Идеално и лесно.
Приличащите на бухти сладкиши се приготвят като се разделят яйца на белтъци и жълтъци. След това жълтъците се разбиват с крем сирене и мед, а белтъците - с бакпулвер. Модерната кулинария не познава тези похвати, но в клипа се вижда как всичко се получава идеално. После се обединяват белтъчната и жълтъчената смес и се подправят с аромати на вкус - за едни ванилия, за други - канела, за трети - розмарин... и така до безкрай.
После от нетипичното тесто без брашно се оформят плоски питки в тава, застлана с хартия за печене. Хлебчетата влизат за 15 минути във фурната и са готови за прихапване. А дали още топли ще ги намажете с мед или крем сирене - просто си изберете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ