Сладкиш с круши и джинджифил
Плодов сладкиш с ядки и джинджифил.
Необходими продукти:
- 125 г брашно
- 50 г захар
- 2 чаени лъжици бакпулвер
- 3 супени лъжици сух джинджифил
- 3 яйца
- 100 г масло
- 3 големи круши – обелени и нарязани на ленти
- шам фъстък
- кафява захар
Начин на приготвяне:
1. Разтопете половината от маслото и в него запържете крушите.
2. Разтопете останалата чат от маслото.
3. В отделен съд смесете брашното, захарта, бакпулвера и джинджифила.
4. Добавете яйцата, млякото и разтопеното масло. Разбъркайте добре.
5. Добавете пържените круши. Отново разбъркайте добре.
6. Поставете хартия за печене в съда.
7. Изсипете сместа.
8. В предварително загрята фурна на 160 градуса, печете около 30 минути.
9. Гарнирайте с шам фъстък и поръсете с кафява захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ