Сладкиш с вишни и шоколад
Вишник - кекс с череши, бял и черен шоколад.
Бон Апети
Излъчен на 10.05.2017
Сладкишите с вишни или череши са любим десерт за кафе, особено през лятото, когато плодовете могат да бъдат намерени и в пресен вариант. За да не се ограничаваме в сезона обаче, Лора и Стоян показват как се прави този плодов кекс със замразени червени топченца, на които предварително е махната костилката. Това действие си отнема време, затова се заредете с търпение. Муза ще ви дойде от идеята, че в кекса сладострастно си партнират вишните с бял шоколад, тъмни шоколадови капки и сладкото сицилианско вино марсала, а всичко това е ароматизирано с ванилия. Ако вече не можете да устоите - ето как се прави тази страхотна идилия.
Първо с миксер се разбиват яйцата и захарта, към които се добавя рендосано масло, брашно, марсала и бакпулвер. На следващ етап се слагат двата вида шоколад, ванилията и плодовете. Остава да прехвърлите тестото във формичка, покрита с намаслена хартия за печене и да поръсите по желание с филирани бадеми или друг вид ядки на вкус. Сега се заредете с търпение, защото кексът се пече цял час на 170 градуса. Видяхте ли - няма нищо сложно в направата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ