Сладкиш от извара със сметана и мента
Десерт от извара със сметана и царевично нишесте.
Необходими продукти:
- 3 с.л. захар
- 1 яйце
- 540 г извара
- 125 мл заквасена сметана (1 малка купичка)
- 3 с.л. царевично нишесте
- 1 ч.л. бакпулвер
- листа мента за украса
Начин на приготвяне:
1. Изсипете захарта в купа, чукнете яйцето и разбийте с миксер до побеляване и абсорбиране на захарта.
2. Добавете изварата, 2 с.л. от сметаната, царевичното нишесте и бакпулвера и разбийте отново до получаването на сравнително хомогенна смес. Покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете настрана за 30 минути.
3. Намажете с масло или олио малка правоъгълна тавичка с висок борд (15х20 приблизително).
4. Изсипете сместа вътре и заравнете с шпатула. Отгоре покрийте с останалата сметана и заравнете отново.
5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути.
6. Охладете хубаво след изпичане, нарежете на парчета и поднесете по желание с украса от листенца свежа мента.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ