Сладкиш Наполеон с готово тесто
Лесен млечен сладкиш с готово тесто.
Необходими продукти:
- 2 блата готово тесто за сладкиши
- ¾ чаша мляко
- ¼ чаша захар
- половин ч.л. ванилов екстракт
- 2 с.л. царевично нишесте
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
1. Размразете блатовете за сладкиша, докато са напълно меки.
2. Надупчете с вилица блатовете и ги сложете в тави за печене.
3. Сложете тавите една над друга във фурната и печете за 15 минути, или докато блатовете станат златисто кафяви. Извадете изпечените блатове и оставете да се охладят.
4. Пригответе крема за сладкиша като сложите в дълбок тиган с дръжка млякото, половината захар и ванилията, на средна температура.
5. Смесете яйцето и останалата захар в купа и разбивайте, докато получите светла на цвят гладка смес. Добавете брашното и отново разбийте добре.
6. Когато млякото започне да ври, отстранете от огъня.
7. Много бавно изсипете половината горещо мляко в яйчената смес, като бъркате непрекъснато.
8. Когато сместа стане хомогенна и е равномерно разпределена, върнете я обратно в тигана на средна температура.
9. С помощта на шпатула или тел за разбиване, бъркайте крема за сладкиша, докато се затопля.
10. Оставете да заври и продължете да бъркате, докато се сгъсти.
11. Равномерно разпределете крема върху блата и загладете добре отгоре.
12. За да украсите, използвайте готова глазура или пудра захар.
13. Изрежете сладкиша по краищата, за да има по-добър вид.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ